Στο τέλος υπάρχει λινκ της Πηγής: "passo" με πολλές αναλυτικές
αναφορές και βίντεο απο γιατρούς επιστήμονες !!!
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ:
ΙΣΤΟΡΙΑ
Στην αρχαιότητα το σύκο αποτελούσε τροφή ύψιστης διατροφικής σημασίας. Η εξαγωγή του φρούτου απαγορευόταν για να προστατευθεί η ποικιλία. Το σύκο φρέσκο και αποξηραμένο μαζί με την ανάλατη ελιά, τα φρούτα και το σκόρδο υπήρξαν τα «αναβολικά» των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.
Από την Ελλάδα το σύκο διαδόθηκε και εξαπλώθηκε πρώτα στην Αίγυπτο και από εκεί μέσω της Συρίας, του Ισραήλ και της Αραβίας, σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα τα σύκα (φρέσκα) είναι ιδιαίτερα ευπαθή κατά την μεταφορά τους μετά τη συγκομιδή γι'αυτό και ως επί το πλείστον κόβονται άγουρα και πρώιμα. Το γεγονός αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα άνοστα και απρόσιτα στους περισσότερους καταναλωτές. Ο μόνος εύκολος και πρακτικός τρόπος να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο σύκα, είναι να τα καταναλώσει ως αποξηραμένα.
Στην αρχαιότητα το σύκο αποτελούσε τροφή ύψιστης διατροφικής σημασίας. Η εξαγωγή του φρούτου απαγορευόταν για να προστατευθεί η ποικιλία. Το σύκο φρέσκο και αποξηραμένο μαζί με την ανάλατη ελιά, τα φρούτα και το σκόρδο υπήρξαν τα «αναβολικά» των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.
Από την Ελλάδα το σύκο διαδόθηκε και εξαπλώθηκε πρώτα στην Αίγυπτο και από εκεί μέσω της Συρίας, του Ισραήλ και της Αραβίας, σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα τα σύκα (φρέσκα) είναι ιδιαίτερα ευπαθή κατά την μεταφορά τους μετά τη συγκομιδή γι'αυτό και ως επί το πλείστον κόβονται άγουρα και πρώιμα. Το γεγονός αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα άνοστα και απρόσιτα στους περισσότερους καταναλωτές. Ο μόνος εύκολος και πρακτικός τρόπος να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο σύκα, είναι να τα καταναλώσει ως αποξηραμένα.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τα σύκα είναι πλούσια σε σάκχαρα (70% υδατάνθρακες), γι'αυτό και παρέχουν πολλή
και άμεση ενέργεια.
Λόγω της βλεννίνης και της πηκτίνης που περιέχουν, διαθέτουν υπακτικές ιδιότητες. Είναι τροφή πλούσια σε ασβέστιο (200mg/100gr) και μαζί με ένα ολόκληρο μαρούλι, 50gr ωμά ανάλατα αμύγδαλα και 4 πορτοκάλια, εξασφαλίζουν την απαραίτητη καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου για τον οργανισμό (1000mg την ημέρα).
Λόγω της βλεννίνης και της πηκτίνης που περιέχουν, διαθέτουν υπακτικές ιδιότητες. Είναι τροφή πλούσια σε ασβέστιο (200mg/100gr) και μαζί με ένα ολόκληρο μαρούλι, 50gr ωμά ανάλατα αμύγδαλα και 4 πορτοκάλια, εξασφαλίζουν την απαραίτητη καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου για τον οργανισμό (1000mg την ημέρα).
Για όσους τρώνε γαλακτοκομικά,
αποτελούν έναν καταπληκτικό συνδυασμό σε αλκαλικά μεταλλικά άλατα, όπως
ασβέστιο-μαγνήσιο-κάλιο-νάτριο, όταν καταναλωθούν μαζί με κατσικίσιο τυρόγαλα
(ορρό γάλακτος) ή ανάλατο κατσικίσιο ανθότυρο.
Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για όσους πάσχουν από αρθριτικά, για αθλητές μετά την προπόνηση, για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις ή ασθένειες και ειδικά για όσους θέλουν να αυξήσουν το μυϊκό ιστό τους.
Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για όσους πάσχουν από αρθριτικά, για αθλητές μετά την προπόνηση, για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις ή ασθένειες και ειδικά για όσους θέλουν να αυξήσουν το μυϊκό ιστό τους.
ΧΡΗΣΗ
- Μαζί με αμυγδαλόγαλα, τα αποξηραμένα σύκα (στο μπλέντερ ή μόνα τους) αποτελούν ένα υπέροχο, δυναμωτικό πρωινό.
- Μαζί με αμυγδαλόγαλα, τα αποξηραμένα σύκα (στο μπλέντερ ή μόνα τους) αποτελούν ένα υπέροχο, δυναμωτικό πρωινό.
- Σε συνδυασμό με γάλα σόγιας,
(SOYABELLA) τα αποξηραμένα σύκα δίνουν ένα θαυμάσιο κολατσιό και συντελούν στην
αύξηση βάρους. Ιδανικό σνάκ για προβλήματα οστεοπόρωσης.
- Τα αποξηραμένα σύκα πρέπει να τα
μουσκεύουμε για 6 έως 12 ώρες σκεπασμένα σε νερό, για να περιέλθουν σε μια
πρωτογενή κατάσταση και να είναι μια εύπεπτη και αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας.
- Συνδυάζονται τέλεια με φρέσκα
υπόξινα/γλυκά φρούτα (ειδικά με μήλα ή μπανάνες). Ένα ιδανικό πρωινό γεύμα.
- Ψιλοκομμένα σε σαλάτες για μια
εξωτική γεύση.
- Στο μπλέντερ (3-4 τεμάχια) ως
smoothie, με χυμό λαχανικών και προαιρετικά 1-2 μπανάνες.
Φρέσκος Βιολογικός Χυμός Σιταρόχορτου:
Το μάννα του Θεού!
Το μάννα του Θεού!
Η
αναζωογονητική γεύση του φρεσκοστιμμένου βιολογικού χυμού σιταρόχορτου είναι
ένα φυσικό τονωτικό που θα σας γεμίσει ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία!
Επιπλέον
είναι μία πραγματική αποθήκη φυσικών βιταμινών, ιχνοστοιχείων, χλωροφύλλης και
ενζύμων. Υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη, περιέχει τα 8 βασικά αμινοξέα και
τα περισσότερα από τα υπόλοιπα. Επίσης λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων,
το σιταρόχορτο είναι πολύ αποτελεσματικό για την αποτοξίνωση.
Κόψε το γάλα!
Σύμφωνα
με πανεπιστημιακές μελέτες στην Αμερική το γάλα εκτός του ότι είναι μια
επεξεργασμένη νεκρή τροφή δημιουργεί πολλούς μικροοργανισμούς που βλάπτουν το
έντερο και μύκητες και δημιουργεί όξινο περιβάλλον στον οργανισμό και πεδίο
δράσης διάφορων ασθενειών. Επίσης είναι κατά 90% υπεύθυνο για την παιδική
χοληστερίνη που είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Κόψτε το γάλα από τα
παιδιά σας μετά την ηλικία των 3-4 ετών και αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκάλι
(μόνο για πρωϊνό).
ΕΛΙΑ:
Η απόλυτη Ελληνική Υπερτροφή!
Στην αρχαία Ελλάδα,
ο Σόλων ίδρυσε νόμο για την προστασία αυτού του υπέροχου δέντρου. Οι Ρωμαίοι ήταν
αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν την εξαγωγή του λαδιού με τη μέθοδο της ψυχρής σύνθλιψης.
Σήμερα είναι γνωστό ότι το μυστικό υγείας
της μεσογειακής διατροφής βρίσκεται στην κατανάλωση κυρίως της ελιάς. Η ελιά θεωρείται
θαυματουργό φρούτο και μπορεί να χαρίσει υγεία, ευτυχία και μακροβιότητα, μονό
σε όσους ξέρουν να την απολαμβάνουν στην αγνότερη, ανεπεξέργαστη μορφή της.
Πόσοι όμως Έλληνες γνωρίζουν πραγματικά
πως πρέπει να τρώγεται η ελιά, πότε να συλλέγεται και πως να συντηρείται?
Η ομάδα της VEGAN HELLAS, αναζητώντας
χρονιά την ιδανική ελιά και παροτρύνοντας δεκάδες παραγωγούς να ακολουθούσουν
τις συμβουλές της όσον αφορά το κατάλληλο χρόνο συγκομιδής της και τον αγνότερο
τρόπο συντήρησης της, είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί σας την τελειότερη
τροφη του ανθρώπου σήμερα!
Επιτέλους στην Ελλάδα η ΠΡΩΤΗ εντελώς
ανάλατη ελιά ποικιλίας Καλάμων! Απολύτως ανεπεξέργαστη, πικρισμένη για 20 ήμερες
μέσα σε νερό πηγής και το σημαντικότερο όλων, μαζεμένη σε στάδιο τελείας ωρίμανσης
πάνω στο δέντρο.
Η ελιά θεωρείται:
- το φρούτο με τα περισσότερα μεταλλικά άλατα
- το φρούτο με το περισσότερο ασβέστιο
- πλούσια σε μαγνήσιο
- αλκαλικό φρούτο
- πλούσια σε βασικά αμινοξέα
- πλούσια σε μονοακορεστα βασικά λιπαρά οξεα-Ω9
- γεμάτη με λιποδιαλύτες βιταμίνες Α και Ε
- άφθονη σε αντιοξειδωτικά
- το φρούτο με το περισσότερο ασβέστιο
- πλούσια σε μαγνήσιο
- αλκαλικό φρούτο
- πλούσια σε βασικά αμινοξέα
- πλούσια σε μονοακορεστα βασικά λιπαρά οξεα-Ω9
- γεμάτη με λιποδιαλύτες βιταμίνες Α και Ε
- άφθονη σε αντιοξειδωτικά
Η ελια εχει την ικανοτητα να διαλυει την τοξικη βλεννα στο ανθρωπινο σωμα
περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο φρουτο!
Στο κλασσικό βιβλίο της φυσικής υγιεινής
του ARNOLD EHRET-THE MUCUSLESS DIET HEALING SYSTEM, αναφέρεται πίνακας, με βάση
τη σειρά προτεραιότητας ορισμένων τροφών, όσον αφορά τη δυνατότητα τους να απορροφούν
και να αποβάλλουν τοξική βλέννα και κατάλοιπα μαγειρεμένης τροφής από το ανθρώπινο
σώμα. Σε αυτόν τον πινάκα λοιπόν, η ελιά κατατάσσεται πρώτη μεταξύ δεκάδων τροφών
με ένα σκορ 30,56, με τα σύκα να ακολούθου ως δευτέρα με σκορ 27,81. Για να καταλάβετε
τη θεραπευτική δύναμη της ελιάς, ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πορτοκαλί, γνωστό
σε όλους για την απεκκριτική δυνατότητα του, ακλουθεί ως τρίτο στη λίστα με
σκορ μόλις 09,61!
Η ελιά θεωρείται ιδανική τροφή για όσους
έχουν προβλήματα υψηλής χοληστερόλης, υψηλές τρανσαμινάσες, αιμορροΐδες, πονοκέφαλους,
λευχαιμία κ.α., όπως και για αθλητές, για χειρονακτικά εργαζόμενους και κυρίως
για χορτοφάγους και ωμοφάγους που θέλουν να αυξήσουν το μυϊκό ιστό τους.
Συνδυάζεται άριστα με χυμό λαχανικών
ή πράσινη σαλάτα. Ένα από τα καλυτέρα φυσικά αναβολικά για Μποντ μπίλντερς.
Η συνιστώμενη ημερησία δόση είναι 10-20 ελιές μεσημέρι ή βράδυ.
Η απόλυτη Ελληνική Υπερτραφή!
Η συνιστώμενη ημερησία δόση είναι 10-20 ελιές μεσημέρι ή βράδυ.
Η απόλυτη Ελληνική Υπερτραφή!
ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ
Οι μοναδικές ικανότητες απορρόφησης ριζών οξυγόνου (ΙΑΡΟ) μετρούν την αντιοξειδωτική ισχύ μιας τροφής. Όσο υψηλότερες είναι οι μονάδες ΙΑΡΟ τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιοξειδωτική ικανότητα μιας τροφής. Με βάση την προτεινόμενη λήψη 5-10 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα θα πρέπει να λαμβάνετε από 4000 έως 7000 μονάδες ΙΑΡΟ την ημέρα. Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει μόνο 2000 μονάδες ΙΑΡΟ την ημέρα, ποσότητα η οποία θεωρείται πολύ μικρή για να υπάρξουν κάποια οφέλη. Προφανώς οι αθλητές που γυμνάζονται σκληρά θα πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες αφού η προπόνηση τους δημιουργεί μεγάλες ποσότητες ελεύθερων ριζών. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις τιμές ΙΑΡΟ των κοινών φρούτων και λαχανικών ανά 100 γραμμάρια.
Οι μοναδικές ικανότητες απορρόφησης ριζών οξυγόνου (ΙΑΡΟ) μετρούν την αντιοξειδωτική ισχύ μιας τροφής. Όσο υψηλότερες είναι οι μονάδες ΙΑΡΟ τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιοξειδωτική ικανότητα μιας τροφής. Με βάση την προτεινόμενη λήψη 5-10 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα θα πρέπει να λαμβάνετε από 4000 έως 7000 μονάδες ΙΑΡΟ την ημέρα. Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει μόνο 2000 μονάδες ΙΑΡΟ την ημέρα, ποσότητα η οποία θεωρείται πολύ μικρή για να υπάρξουν κάποια οφέλη. Προφανώς οι αθλητές που γυμνάζονται σκληρά θα πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες αφού η προπόνηση τους δημιουργεί μεγάλες ποσότητες ελεύθερων ριζών. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις τιμές ΙΑΡΟ των κοινών φρούτων και λαχανικών ανά 100 γραμμάρια.
ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Θέλει μεγάλο θάρρος και θέληση για να απορρίψεις όλες
τις σύγχρονες θεωρίες περί «υγιεινής διατροφής» που επικρατούν τα τελευταία 50
χρόνια και να υιοθετήσεις απόψεις που θα ανατρέψουν όλα όσα πίστευες μέχρι
σήμερα και που σε συμβουλεύουν γιατροί και διαιτολόγοι να ακολουθείς. Θέλει
επίσης να αφιερώσεις χρόνο για να προετοιμάζεις κατάλληλα τα γεύματα σου με
τελετουργική ευλάβεια ώστε να ξεφύγεις από την εύκολη λύση και ταυτόχρονα
καταστροφική των delivery, των πρόχειρων και έτοιμων φαγητών, των θερμασμένων
σε φούρνους μικροκυμάτων γευμάτων, και να σώσεις κυριολεκτικά τον εαυτό σου!!
Πηγή: κλικ εδώ !!!
Σας άρεσε το άρθρο;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
