Μήπως αφοδεύεται λάθος?

Σε μια μελέτη του 2003 28 υγιή άτομα προσφέρθηκαν εθελοντικά  οι ίδιοι να χρονομετρήσουν τις αφοδεύσεις τους σε τρεις εναλλακτικές θέσεις:
·                  καθισμένοι σε μία κλασσική  τουαλέτα, 
·                  καθισμένοι σε μία τουαλέτα εδάφους (οθωμανική), 
·                  και με βαθύ κάθισμα
Κατέγραφαν όχι μόνο πόσο χρόνο τους πήρε, αλλά και πόση προσπάθεια χρειάστηκε. 

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι με το βαθύ κάθισμα χρειάζεται λιγότερος χρόνος και μικρότερη προσπάθεια.            
                       με απλά λόγια, ισιώνει το παχύ έντερο.

Όταν στεκόμαστε, το παχύ έντερο (όπου αποθηκεύονται τα απόβλητα) σπρώχνει στον ηβοπρωκτικό μυ ο οποίος διατηρεί την εγκράτεια των κοπράνων μέχρι να έρθει η ώρα να πάτε στο μπάνιο.

Καθισμένος απλά μόνο εν μέρει χαλαρώνει τον μυ αυτόν. Με βαθύ κάθισμα χαλαρώνει πλήρως , ουσιαστικά κάνει ίσιωμα του παχέος εντέρου. Αυτό με τη σειρά του διευκολύνει τη διαδικασία αποβολής.
Μήπως αφοδεύεται λάθος?
Δυστυχώς ο "πολιτισμός" μας άλλαξε απότομα και δεν προλάβαμε να σκεφτούμε πως είχαμε και συνήθειες οι οποίες για χιλιάδες χρόνια μας είχαν ωφελήσει.

Έτσι, μαζί με τις σύγχρονες κατοικίες και την εγκατάσταση των υδραυλικών εντός της οικίας μας, αλλάξαμε και την σωστή στάση αφόδευσης που χρησιμοποιούσαμε ως τότε.
Αποτέλεσμα, νέες συνήθειες στην τουαλέτα, νέες αρρώστιες και προβλήματα...

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καρκίνος του παχέος εντέρου, διαταραχές του προστάτη, εκκολπωματίτιδα, ακράτεια, κολίτιδα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες και άλλα συνδέονται με την λάθος στάση μας.

Ο λόγος είναι η συσσώρευση τοξινών στο παχύ έντερο, το οποίο λόγω της λάθους στάσης δεν αδειάζει όσο θα έπρεπε. Έτσι οι τροφές παραμένουν εκεί, σαπίζουν και εμποδίζουν την αφομοίωση θρεπτικών συστατικών.
 Οι μοντέρνες τουαλέτες δεν μας επιτρέπουν την σωστή στάση αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να τρέχουμε και στο πάρκο της γειτονιάς!
Μπορούμε να προσαρμόσουμε την στάση μας ακόμη και στις σύγχρονες λεκάνες.

Έτσι, μία πολύτιμη συνήθεια που μπορούμε να αποκτήσουμε είναι να ανεβαίνουμε πατώντας πάνω στο σημείο που κανονικά καθόμαστε.

Αν η ηλικία ή η φυσική κατάσταση δεν το επιτρέπει τότε ένα ειδικό σκαλάκι ή ακόμα και ένας κουβάς γυρισμένος ανάποδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "σκαλάκι" φέρνοντας τα γόνατα μας πιο κοντά στο στήθος.
Σωστή στάση αφόδευσης
Όποιος ενδιαφέρεται για την Υγεία του θα πρέπει επίσης να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να σταματήσει να χρησιμοποιεί το χαρτί "υγείας".

Τι υγεία μπορεί να προσφέρει ένα υλικό με χημικά το οποίο μας ακουμπά στα ευαίσθητα σημεία μας;
Για αυτή την δουλειά χρησιμοποιούμε το νεράκι.
Πηγή: sofakaiparaloga
Σας άρεσε το άρθρο;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!