Ο καταρράκτης που βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους και είναι ο πιο διάσημος του διαδικτύου [video]

Σήμερα, τα 174 βίντεο τους έχουν δει πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι ανά τον κόσμο από τις ΗΠΑ έως την Βόρεια Κορέα, με όλους αυτούς να έχουν ένα κοινό, ψάχνουν χαλαρωτικούς ήχους για να...
μπορέσουν να διαβάσουν, να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν.
Το πλέον δημοφιλές βίντεο του Lawson είναι διάρκειας 8 ωρών και δείχνει μία γέφυρα στον ποταμό Bonet κοντά στο Manorhamilton της Ιρλανδίας, τόπο γέννησής του.

Στο βίντεο αυτό ο Lawson έχει μαγνητοφωνήσει τον ήχο του ποταμού, τα κελαηδίσματα των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων. Αποφάσισε να δημιουργήσει το 8 ωρών βίντεο, μετά από αιτήματα φαν του, οι οποίοι του έλεγαν πως τα προηγούμενα βίντεο του τους ηρεμούσαν και τους έκαναν να καταπολεμήσουν την αϋπνία τους.

"Κάποιοι που υπέφεραν από αϋπνία, κατάφερναν να κοιμηθούν ακούγοντας κάποια από τα βίντεο μου, αλλά ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα από την... ησυχία", αναφέρει ο ίδιος στο BBC. "Τότε ήταν που άρχισα να φτιάχνω βίντεο διάρκειας 8 ώρων, όπως αυτό με τον καταρράκτη του ποταμού Bonet. Αν οι άνθρωποι ξυπνήσουν μέσα στην νύχτα, θα ακούσουν τους ήχους της φύσης και θα ξανακοιμηθούν", αναφέρει.

Όταν ανέβασε στο κανάλι του το συγκεκριμένο βίντεο, πριν από δύο χρόνια, έχει 7,2 εκατ. προβολές.

Μάλιστα έγινε τόσο δημοφιλές που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ψυχολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνο, που συμπεριέλαβαν τους ήχους του βίντεο στην θεραπεία κατά της καταπολέμησης του στρες.

"Σε ευχαριστώ πολύ που το έκανες αυτό", γράφει στον Lawson ο χρήστης του YouTube Jacob Homstrom. "Το ακούω κάθε μέρα εδώ και μία εβδομάδα. Θα πλήρωνα για να το έχω", αναφέρει.

"Από τότε που βρήκα αυτό το βίντεο, κοιμάμαι περισσότερο και έχω καλύτερες μέρες", υπογραμμίζει άλλος χρήστης του YouTube. Σύμφωνα με τον Steve Goggin δυσκολεύονταν να κοιμηθεί με απόλυτη ησυχία αφού κάτι του έλειπε και ξύπναγε απογοητευμένος το πρωί.

"Τώρα το μόνο που κάνω είναι να φορέσω τα ακουστικά μου, κλείνω τα μάτια μου και μέσα σε δυο λεπτά πέφτω για ύπνο και αισθάνομαι πολύ καλύτερα το πρωί", αναφέρει.

Την ώρα που οι επιπτώσεις από το βίντεο του Lawson μοιάζουν εξωπραγματικές, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρήκε ότι το 75% αυτών που έλαβαν μέρος σε έρευνα που πραγματοποίησε μπορούσε να κοιμηθεί καλύτερα με τον ήχο από το θρόισμα των φύλλων η αυτό της βροχής.

Ο Lawson ανεβάζει ένα νέο βίντεο κάθε εβδομάδα και προσπαθεί να απαντά σε όλους τους χρήστες του youtube που έρχονται σε επικοινωνία μαζί του.
Σας άρεσε το άρθρο;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!