[Βίντεο] - Ακούς συχνά να λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες...

 

Ακούς συχνά να λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν δωδεκαθειστές ενώ αυτόν τον όρο δεν τον χρησιμοποίησαν ποτέ για να προσδιορίσουν την θρησκεία τους, καθώς η Ελληνική θρησκεία ηταν κοσμοθέαση και μέσω της φιλοσοφίας εξηγούσε την φύση του σύμπαντος κόσμου πατώντας πάνω στο μαθηματικό μοντέλο της ιεράς τετρακτύς.

 Οι θεοί είναι προσωποποιημένες κοσμογονικές δυνάμεις του σύμπαντος (όχι φυσικά φαινόμενα) και κατανοούνται από έναν άνθρωπο μόνο μέσω της ελληνικής φιλοσοφίας.

Όταν άρχισε να εδραιώνεται το χριστιανικό δόγμα ξεκίνησαν οι χριστιανοί να αποκαλούνε τους Έλληνες δωδεκαθειστές και ειδωλολάτρες. Αλλά ούτε ειδωλολάτρες ήταν καθώς δεν λάτρευαν τα είδωλα αλλά τις θεϊκές ιδέες που απεικονίζοταν πάνω σε κάθε άγαλμα.

 Δηλαδή σε ένα αγάλμα της Αθηνάς δεν λάτρευαν την πέτρα του αλλά την Σοφία γιατί αυτό ειναι η Αθηνά και μέσω της κατανόησης αυτής της θεότητας γινόταν ο άνθρωπος φιλόσοφος, φίλος της Σοφίας. Ποτέ δεν προσκυνούσαν τα αγάλματα και ούτε τα φιλουσαν όπως κάνουν οι χριστιανοί με τις εικόνες τους και με λείψανα νεκρών ανθρώπων.

 Οι Ρωμαίοι όταν επέβαλαν τον χριστιανισμό (με ποινή θανάτου σε όποιον δεν ήθελε να βαπτιστεί χριστιανικός) βεβηλωσαν την αρχαία ελληνική θρησκεία με ύβρεις και ψευδή ταυτίζοντας κάθε τι ελληνικό με τον διάβολο της χριστιανικής θρησκείας. Κατάργησαν τους ολυμπιακούς αγώνες απαγόρευσαν τον αθλητισμό, τις τέχνες, το θέατρο, το τραγούδι τον χορό και εννοείτε την φιλοσοφία, κλείνοντας όλες τις φιλοσοφικές σχολές.

 Κατέστρεψαν πάνω από 3000 χιλιάδες αρχαίους ελληνικούς ναούς και πάνω από 200.000 χιλιάδες αγάλματα. Πάνω από τους περισσότερους ναούς έκτισαν εκκλησίες ανάποδα καθώς οι ελληνικοί ναοί κοιτάνε την ανατολή ενώ οι χριστιανικοι ναοί κοιτάνε την δύση.

 Ταυτόχρονα έκλεψαν όλα τα ελληνικά μυστήρια αλλοιώνοντας τα σε κάποιο βαθμό ώστε να τα περάσουν στην χριστιανικη θρησκεία.

 Αναλυτική εξήγηση σε αυτό το βίντεο:  

 Πηγή

Σας άρεσε το άρθρο;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 _______________________________________________________________

Συνδέσμοι από όλα τα blog's  μου: 
Ζωή με Υγεία:  https://zoimeygeia.blogspot.com/
Σοφά, Κουφά, Περίεργα:  https://sofakaiparaloga.blogspot.com/
Βλέπε να μαθαίνεις;  https://vlepenamatheneis.blogspot.com/
Εδώ γελάτε:  https://edogelate.blogspot.com/
Ενδιαδέροντα:  https://olataendiaferonta.blogspot.com/
Better Globe:  http://betterglobegreece.gr/el/default.asp